Tromlenyt Nr 1, 2004

Indhold

Huller i suppen
Generalforsamling
Marshall
Vølund Junior
Julemarked

Huller i suppen

For et stykke tid siden lavede vi en omrokering i bestyrelsen så Bent Delfs kom til at stå for sekretæropgaverne og jeg selv fik mere tid til andre opgaver. Desværre kom der lidt rod i redaktørrollen hvilket har kunnet ses i et ret tyndt tromle-nyt. Nu er vi tilbage på den rette vej, og kvaliteten kommer snart op på det leje som I kender fra tidligere numre. Tak til Bent Delfs for hans indsats med at holde bladet kørende i den tid.

Steen Rudberg

Generalforsamling

Damptromleklubben afholder generalforsamling lørdag d. 20 marts kl. 16:30 på Andelslandsbyen Nyvang.

Indkaldelse og dagsorden kommer sammen med kontingentopkrævningen.

Marshall

Efteråret har budt på store fremgange - faktisk står vi nu med et projekt, som virkelig ligner en damptromle. Da vi kom fra sommerferie var kedlen klar til trykprøve, som den "bestod", - og Kurt Andersen fra AT kom forbi for at godkende den. Erik Rothmann var den heldige som fik æren af at slå kongekrone & årstal i kedlen.

Under hele projektet har vi parallelt med kedelrenoveringen, arbejdet på alle de stumper (store som små), der blev afmonteret i starten af projektet, så da vi først var kommet i gang gik det hurtigt

Det første store skridt var montering og tilpasning af hovedlejer og bagaksel, hvilket tog sin tid, og som vi kom til at gøre to gange idet tenderen tilfældigvis er boltet fast med de samme bolte som lejerne. Inden at vi monterede bagvalserne fandt vi diverse kobberrør frem til damp & fødevand. Det var ikke helt let at gætte hvad der skulle sidde hvor, men heldigvis havde vi taget en del billeder under adskillelsen af tromlen. Disse billeder har været til stor hjælp, og det er en ting som vi hele sikkert vil bruge til det næste projekt.

Det største skridt var da bagvalserne blev monteret. Først blev differentialet sat på akslen i højre side, så kom turen til valserne. Og mens vi nu havde gang i det tunge værktøj så monterede vi forvalserne bagefter. Tromlen stod nu på "egne valser" og kunne trilles frem så fotografen kunne tage billeder til julekortet.

På den næste arbejdsdag kom turen til krumtap & svinghjul (svinghjulet sidder på krumtappen). Næste opgave var styrekulisserne. De gav os et lille problem; - hullerne passede ikke. Fejlen blev dog hurtigt fundet, idet at cylinderblokken var monteret nogle få grader skævt. Det klarede vi ved at løsne alle 25 bolte, og dreje blokken på plads så styrekulisserne passede.

 

Derefter blev det juletid, og vi måtte holde en pause med det støre opgaver.

Vølund Junior

I efteråret har Vølund Junior været lidt besværlig at køre med, - det har nemlig været svært at sætte vand på med injektoren. Injektoren kunne simpelthen ikke løfte vandet. Samtidigt har kontraventilerne drillet, hvilket har betydet at der løb damp tilbage til injektoren. Vi oplevede også at der lød høje knald når vi satte vand på med vandpumpen, hvilket skyldes at der trængte damp ud i fødevandsrøret (som er fyldt med vand). Når dampen blev afkølet trak den sig hurtigt sammen, hvilket gav et højt knald.

Vi satte et lille hold til at kikke på årsagen, og de fandt frem til at der havde været skidt i vandkassen, og at kontraventilerne ikke lukkede rigtigt (hurtigt nok). Erik Rothmann & Kjeld Larsen har splittet vandkasser og fødevandsrør ad, og er i gang med opgaven.

Julemarked

Igen i år (2003) afholdt Andelslandsbyen Nyvang julemarked. Damptromleklubben havde denne gang fundet på noget nyt. Vi havde fået lov til at servere varm suppe, lavet over åben ild. Suppesalget var en stor succes som vi helt sikkert vil gentage næste år. Vi havde selvfølgelig også folk omkring Marshall tromlen, der fortalte gæsterne om klubben og vores aktiviteter. 

Copyright © 2000-2014 by Steen Rudberg.
Last updated: 10. april 2014 13:16:25 +0200.