Tromlenyt Nr. 2, 2003

Referat af generalforsamling afholdt den 8. marts 2003.

 

1. Valg af dirigent.

Per Ottosen blev valgt til dirigent.
2.

Formandens beretning samt redegørelse for bestyrelsens planer for det næste år.

Formandens beretning for 2002

Årets første større begivenhed var som sædvanlig SWAPMEET i City2 d. 28 april. Det bliver aldrig ren rutine at arrangere SWAPMEET, men vi bliver bedre og bedre, og denne sidste søndag i april klappede tingene faktisk rigtig godt. Besøgstallet stiger støt.

I maj var Damptromleklubben som sædvanlig inviteret til Græsted veterantræf. Dog ville Arrangørerne ikke betale Kr. 4.000,- for at vores transportleverandør, Dansk Specialtransport leverede en professionel og kompetent transportløsning. Da vi endnu ikke kun 8 dage før kunne få nogen som helst besked om hvornår og hvordan transporten så skulle foregå, valgte vi ikke at deltage i Græsted veterantræf. Ærgerligt, men hensynet til Damptromleklubbens materiel står altid højest.

Midt i maj måned fik vi besøg på Nyvang af Jørgen Hansen fra Babcock & Wilcox Vølund og medlemmer af Metals seniorklub i Esbjerg. Per Ottosen Og Jørgen Hansen havde i længere tid puslet med tanken om at Restaurerer Damptromleklubbens Vølund Senior tromle i et samarbejde mellem Babcock & Wilcox Vølund, seniorklubben og Damptromleklubben. På denne dag blev tromlen gennemgået. Derefter gik det hjemad for at lægge hovederne i blød og lave

en samarbejdsaftale til glæde for alle parter. Det lykkedes, og sidst i august ankom Vølund Senior til Babcock & Wilcox Vølunds fabrik, på en af Dansk specialtransports blokvogne. Denne aflevering skete under stor pressebevågenhed. I skrivende stund er tromlen adskilt, og kedlen er gennemgået sammen med Arbejdstilsynet.

Årets største begivenhed for Damptromleklubben var uden tvivl Den Internationale dampfestival i Vejle. Vi deltog sammen med en masse skibe og dampkøretøjer fra det meste af Nordeuropa. Det er meget længe siden Vølund junior har været i drift så mange timer i træk. En uforglemmelig weekend for alle dampentusiaster der deltog.

Sidst i august var Vølund junior endnu en gang på farten. Denne gang gik turen til Asnæsværket ved Kalundborg, hvor E2 holdt en stor fest for alle medarbejdere. Erik Rothmann og Per Ottosen fyrede Vølund Junior op og var med til at gøre dagen på Asnæsværket festlig.

Den første søndag i oktober løb årets andet SWAPMEET af stablen. Med stor entusiasme fra alle vores hjælpere, (medlemmer, koner, gode venner etc.) blev dette faktisk et af de bedste SWAPMEET jeg nogensinde har deltaget i.

Som sædvanlig var julemarked på Nyvang begivenheden der rundede året af. Vi havde sat alle sejl for at synliggøre Damptromleklubben på de 4 største besøgsdage. Der var aktive medlemmer alle dage til at vise frem og fortælle om vores arbejde. Derudover havde Steen Rudberg lavet et meget flot computeranimeret lysbilledshow, der viste det omfattende restaureringsarbejde som der indtil nu er udført på Marshall no. 76o89. Lysbilledshowet kørte nonstop alle fire dage, og tiltrak sig meget opmærksomhed. På årets sidste dag på Nyvang rundede besøgstallet for sæsonen 2002 50.000 besøgende. Dette var rigtig flot, specielt i betragtning af sæsonen 2000 sluttede med 40.oop besøgende.

I året løb er der arbejdet løbende på Marshall no. 76o89, og ved årets afslutning var kedlen klar til de afsluttende trykprøver, hvorefter arbejdet med at montere bagvalser kan begynde. Ligeledes har Vølund junior været fyret op og i drift mange dage i løbet af sæsonen på Nyvang, til glæde for gæsterne og vores store fornøjelse.

En af de andre løbende opgaver er skrivning af artikler og historier til SDDV-nyt og Damptromleklubbens hjemmeside. Det er en sand fornøjelse at læse, og fra alle sider høres der kun ros og positive tilkendegivelser. Jeg vil gerne her sige tak til Steen Rudberg for det store og meget flotte arbejde han her laver.

Bemærkninger til formandens beretning.

Jørgen Larsen forespurgte om vore aktiviteter giver nogen nye medlemmer?

Formanden svarede at det gør det desværre ikke. Vi er ret få medlemmer, men vi har det sjovt. Vi hyggesnakker med de besøgende, men ingen bider på.

Erik Rothman bemærkede at de bider først på når der er røg i skorstenen.

3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab.

I mangel af revisor, var Ingemo Simonsson blevet bedt om at revidere regnskabet.

Kassereren gennemgik regnskabet, og det blev godkendt af forsamlingen.
4. Valg af formand, kasserer, Og 2. bestyrelsesmedlem.

Bo Rudberg blev genvalgt som formand, dog kun for et år efter eget ønske.

Steen Rudberg forlader sekretærposten og vælges som 2. bestyrelsesmedlem.

Sekretærposten overtages af Bent Delfs.
5. Valg af revisor.

Bestyrelsen foreslår Ingemo Simonsson. Hun blev valgt.
6. Fastsættelse af kontingent.

Bestyrelsen foreslår uændret kontingent. Det blev vedtaget af forsamlingen.
7. Indkomne forslag.

Der var ingen forslag.
8. Eventuelt.

Bo Rudberg: Vi er inviteret til Flensborg Dampfrundum.

Per Ottosen: Færdig med fyrbøderkursus. Kører videre med det.

Vi er også inviteret til Græsted Veteran Træf.

Steen Rudberg: Vølund Junior fylder 75 år. Det kunne være sjovt at lave en fødselsdagsfest med besøg fra andre klubber. Keld Larsen laver lagkagen.

Dirigenten afsluttede generalforsamlingen og takkede for god ro og orden, herefter gik man over til diverse hyggesnak og mad.

Bent Delfs referent
Copyright © 2000-2014 by Steen Rudberg.
Last updated: 10. april 2014 13:16:25 +0200.