Tromlenyt Nr 2, 2002

Indhold:
Formandens beretning for 2001
 

Formandens beretning for 2001.

I hele året 2001 er der blevet arbejdet jævnt på Marshall no. 76089 og man kan se fremskridt hver gang der er arbejdsdag. Detaljer fra arbejdet vil jeg ikke give her, da det er blevet vel beskrevet i året løb på vores hjemmeside og i SDDV-nyt.

Året første begivenhed for Damptromleklubben var et besøg på Nyvang af en gruppe læsere af bladet Old Glory, der deltog i en rundtur i Danmark. Denne tur var arrangeret af Derek Rayner fra bladet, med god “lokal” assistance fra Steen Rudberg. Vi havde selvfølgelig fyret Vølund Junior op, og vi havde arrangeret en frokost til vore gæster. Det var Vølunds første opfyring efter der i vinterens løb var blevet skiftet kedelrør. Den sidste skrue blev sat i to dage før. Tak til jer der gav den en ekstra skalle, ved arrangementet, og for at vi kunne blive klar med tromlen.

I månederne op til årets første SWAPMEET d. 29 april, arbejdede en lille flok, Lars-Peter, Erland, Gartneren og undertegnede på at indrette vores skibscontainer, med borde, hylder, køleskabe, og el-installation så den kunne benyttes til SWAPMEET. Det lykkedes!, den sidste kontakt blev monteret lørdag aften på pladsen ved City 2.

SWAPMEET’et om søndagen gik rigtig godt, faktisk næsten for godt, da vi kunne melde udsolgt på stadepladserne.

I pinsen deltog vi sædvanen tro i Græsted Veterantræf. Dampmæssigt var det et tilløbsstykke, med nye spændende deltagere fra Holland, en showmans engine, en traction engine og en damplastbil. Vejrmæssigt var det mellem-fornøjeligt, da det regnende en del af tiden. En damptromle gør det ikke godt på en våd græsmark, men det hjalp med assistance fra en rendegraver. 

I weekenden d. 14-15 juli deltog Steen Rudberg og Bent Delfs, med Vølund Junior ved Flenburger Dampf Rundum. En spændende tur, hvor vore repræsentanter mødte mange andre damp-entusiaster, og vist alle herlighederne frem for over 200.000 mennesker.

Ved Bøtø nor Gl. Pumpestation’s 100 års jubilæum, d. 11-12 august var Vølund Junior endnu engang under lidt sydligere himmelstrøg. Denne gang var det Erik Rothman og Peter Hansen der fyrede op, og viste blandt andet hvordan ophakkerapparatet virker, og bagefter kan man jo tromle det hele til igen.

I den sidste weekend af august var der endnu engang bud efter Vølund junior, denne gang var det jernbanemuseet i Odense der gerne ville se damptromlen i forbindelse med et stort arrangement de afholdte. Peter Hansen tog af sted igen, denne gang assisteret af Per Ottosen. Terrænet omkring museet og de omkringliggende gader blev kørt tynde, der var stor ros fra jernbanemuseet, for vores deltagelse i arrangementet.

Søndag d. 26 august Arrangerede damptromleklubben udflugt til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm for de personer der trofast stiller og hjælper til ved SWAPMEET. Det var herlig dag, hvor vi kørt en masse med sporvogn, og set et spændende museum der drives udelukkende ved frivillig arbejdskraft.

Årets andet SWAPMEET forløb fint, dog var der på grund af ændret prispolitik for stadepladser, lidt færre stademeter, men antallet af besøgende var det samme. Efter de sidste til retninger af containeren, må vi sige at den fungerer efter hensigten.

Året afsluttedes med julemarkedet på Nyvang. Vi var tilstede 2 af de 4 dage markedet blev afviklet, men vores store kravlenisser var skruet op på stakladen og ønskede god jul og godt nytår til alle gæster. Med Steen Rudberg i spidsen for “nissebanden” var endnu en gang fremstillet en ny flot nisse til vores efterhånden store samling. med julemarkedet blev der sat punktum for sæsonen på Nyvang, og endnu en gang var der publikumsrekord for sæsonen, denne gang med over 44.000 besøgende.


Her var en artikel om armaturerne til vores Marshall.

Da omstændighederne omkring disses bortkomst ændredes ville Bo Rudberg & Pia Rasmussen
censurere artiklen, således at det skulle se ud
som om at vi havde skrevet noget andet i 2002.

Som webmaster er jeg i mod sådanne forfalskninger
af Damptromleklubbens historie, og jeg har derfor
under protest fjernet artiklen.

Steen Rudberg, Webmaster

 

 

 

Copyright © 2000-2014 by Steen Rudberg.
Sidst opdateret: 10. april 2014 13:16:24 +0200.