Tromlenyt nr 1, 2002

Indhold:
Marshall
Tender
Smøreapparat
Stenknuser

Marshall

Tender

Nu er turen kommet til Marshallens tender. Da vi splittede tromlen ad fik den en plads over i stakladen, hvor vi så gik og kikkede den an. Gulvet var ganske tæret flere steder, specielt i kulkassen. Ligeledes var skillevæggen mellem kulkassen og førerpladsen kraftigt tæret i bunden (der var faktisk ikke noget tilbage). Gulvet var selvfølgelig nittet fast , så Erik Rothmann fandt en særlig mejsel frem til formålet.

Mejslen var udstyret med et skaft ligesom en hammer.

Så var det "bare" at finde en der turde holde mejslen mens den fik nogle tæv. (Det er utroligt så langt nittehovederne kan flyve).

Efter et par weekender var alle nittehovederne uden hoveder (hvis de hedder hoveder i den ende?. ) og nitterne var banket ind i tenderen. Gulvpladen kom fri efter vi havde fået tender-injektoren løs. Erik tog målene og Bo fik bestilt en 5mm jern-plade.

I efteråret var den nye gulvplade smedet op og klar til at blive sat i tenderen. I mellemtiden var tenderen blevet afrenset og grundet udvendigt og over gulvhøjde. I vandkassen (under gulvpladen) fik den en omgang af noget stærkt 2-komponent maling.

Gulvpladen blev lagt i og den passede ("selvfølgelig!" sagde Erik) Alle nittehullerne blev boret og der kom en bolt i hvert 3. hul. En kold dag sidst i oktober fik vi besøg af Helge Simonsen, som var kommet fra Fyn for at hjælpe med nitningen. Alle de fremmødte fik en chance for at prøve nitningens kunst. Undertegnede har behov for at øve sig noget mere!

Efter Nyvangs julemarked fik tenderen så det første lag Heinz-ketchup farve og den blev vendt på hovedet så bunden også kunne få en tur.

Helge Simonsen i gang med nittehammeren.

Erik Rothmann med nittehammeren, Bent Delfs sidder med modholdet , Helge & Steen kikker til.

Steen Rudberg

Smøreapparat.

Nu hvor vi skal til at samle tromlen igen dukker der en masse spørgsmål op. Hvordan skal den sidde? og Hvor er….? Blandt "Hvor er?" er Marshall'ens smøreapparat. Vi har kikket på billeder fra min egen samling og fra Svend Jørgensens arkiver.

Billedet er et udsnit af et billede jeg tog af Marshall'ens maskine lige efter at den var blevet strippet for kedelbeklædningen i oktober-november1983.

Et billede fra oprydningen efter Jørgen Permin viser at den er blevet afmonteret. Så kommer det store spørgsmål: er der nogen der har sådan et smøreapparat liggende?

Steen Rudberg

Stenknuser.


En svensk produceret stenknuser fundet på High Chaparall i småland (Sverige).

Damptromleklubben ønsker sig en stenknuser (i husmands størrelse) . Vi har en ide om at lave et vejbygnings-sceneri, med alt hvad der hører til, og her kommer stenknuseren ind i billedet Er der nogen der kender til en stenknuser af passende størrelse, som kunne tænke sig at komme i godt selskab. Vi vil selvfølgelig kompensere ejeren på passende vis.

Steen Rudberg

Generalforsamling

Husk at der er generalforsamling Lørdag  d. 9 marts 2002 på Nyvang. Der vil selvfølgelig komme en indkaldelse ud med posten.

Bo Rudberg

Aktivitetsplan for 1. halvår 2002

 

Dag og dato                                                                 Sted                                   Bemærkninger

 

Lørdag  d. 12 januar 2002                   Nyvang                               Restaurering

Søndag d. 27 januar 2002                    Nyvang                               Restaurering

Lørdag d. 9 februar 2002                      Nyvang                               Restaurering

Søndag d. 24 februar 2002                   Nyvang                               Restaurering

Lørdag  d. 9 marts 2002  Nyvang                               Restaurering (Generalforsamling)

Søndag d. 24 marts 2002                     Nyvang                               Restaurering

Lørdag  d. 6 april 2002                          Nyvang                               Restaurering

Søndag d. 21 april 2002  Nyvang                               Restaurering

Søndag d. 28 april 2002 Tåstrup                              SWAPMEET

Lørdag d. 4 maj 2002                            Nyvang                               Kørsel m. Vølund junior

Søndag d. 26 maj 2002                         Nyvang                               Restaurering

Lørdag d. 8 Juni 2002                           Nyvang                               Restaurering

Søndag d. 23 juni 2002                         Nyvang                               Restaurering

Dage på Nyvang med restaurering, er arbejde på Marshall No. 76089. Kørsel m. Vølund junior i maj, juni og juli aftales nærmere med Nyvang.

Bemærk venligst at Nyvang har 10 års jubilæum i 2002, dette vil blive fejret!. Men da der ikke er tilgået os information på nuværende tidspunkt, kan der forekomme rettelser senere. 

Der kan ske små ændringer - ring til formanden hvis du har lyst til at komme forbi.

Copyright © 2000-2014 by Steen Rudberg.
Last updated: 10. april 2014 13:16:24 +0200.