Tromlenyt nr 2, 1998

Indhold
Kort nyt fra DTK
SWAPMEET
NYVANG
KONTAKT TIL ENGLAND
GRÆSTED VETERANTRÆF 1998

Kort nyt fra DTK

SWAPMEET
Kassereren er glad! Tromleklubbens SWAPMEET mærkede ikke meget til arbejdskonflikten. Der var pænt besøg, og det er grunden til, at kassereren er glad og fornøjet.

NYVANG
I Andelslandsbyen Nyvang er vore tre tromler nu opstillet, så det ligner lidt mere end en tilfældig parkering. Der kommer skilte, der fortæller lidt om tromlerne, og klubbens logo viser de besøgende, at klubben eksisterer og hvor de interesserede kan træffe ligesindede.
Derudover er arbejdet med Marshall-tromlen godt i gang. Foreløbig er forvalsen afmonteret, men der er endnu et stykke vej. Tromlen er i rimelig god stand, men er naturligvis præget af alderen.

KONTAKT TIL ENGLAND
Vi har etableret kontakt - og bladudveksling - med Road Roller Association, en engelsk klub af fanatikere (entusiaster hedder det vist). Vi glæder os meget til dette samarbejde, der forventes at give begge klubber udbytte med bl.a. udveksling af erfaringer.

GRÆSTED VETERANTRÆF 1998
I Græsted er remisen smukt pyntet! Hvis udsmykningen holder så længe, kan du konstatere det ved selvsyn, for du kommer vel til 2. Veterantræf i Græsted.
Søndag den 3 1. maj og mandag den I. juni (1. og 2. Pinsedag) er Damptromleklubben og Nordsjællands Veterantog igen arrangører af Veterantræf' i Græsted. For to år siden havde vi - mener vi selv, og andre har da også været venlige at sige det - et par fine dage. Denne gang bliver arrangementet ikke mindre. Af det ting, der ligger fast kan nævnes at vi får besøg af to damptromler, to damptraktorer og et lokomobil. Af damplokomotiver er ØG nr. l naturligvis under damp, og vi forventer at tilbringertoget fra København bliver fremført af OKMJ nr. 14 (køreplanen ligger på stationerne). DSB Museumstog Øst stiller med PR 908.
Industribaneklubben og Blovstrødbanen samarbejder om at vise smalsporede industribaner, bl.a. ved kørsel på ca. 200 m. spor.
Modeldampklubben kommer med ca. 400 m. spor, og der kommer naturligvis til at køre damp på dem.

Udviklingen inden for traktorer vil blive anskueliggjort med de mange udstillede eksemplarer. Et væld af stationære petroleurns og benzinmotorer vil give deres bidrag til stemningen. Falck-Zonen vil igen i år vise redningsmateriel anno 1930, endda med demonstration af ildebrandsslukning med en Ford T drevet Ellehammerpumpe fra 1914.

Bare en lille smule interesseret? Jamen så er det i Græsted 31. maj og 1. juni!!
 

Copyright © 2000-2014 by Steen Rudberg.
Last updated: 10. april 2014 13:16:24 +0200.